0
RSS

Articole august 2024

Cum să folosești termometrul pentru un steak de vită perfect: Sfaturi și recomandări utile
Cum să folosești termometrul pentru un steak de vită perfect: Sfaturi și recomandări utile
in progress
Secrete pentru gratinarea perfectă: Ustensile și tehnici esențiale
Secrete pentru gratinarea perfectă: Ustensile și tehnici esențiale

Orice iubitor de brânzeturi tresare la auzul cuvântului “gratinare”. Și pe bună dreptate, cum ai putea rămâne indiferent la o mâncare proaspăt scoasă din cuptor, învelită într-o crustă aurie de brânză sau cașcaval topit?

Știai însă că nu ai neapărat nevoie de brânză ca să gratinezi un preparat? De fapt, multe dintre cărțile de bucate franțuzești indică doar două ingrediente pentru crusta rețetelor au gratin: unt și pesmet.

Află din articolul nostru cum se face o gratinare ca la carte și ce mâncăruri poți desăvârși cu această tehnică culinară accesibilă oricui.

Cum să alegi cele mai bune tăvi pentru copt: Materiale și utilizări
Cum să alegi cele mai bune tăvi pentru copt: Materiale și utilizări

Se întâmplă de multe ori în bucătărie ca ingredientul secret al unui preparat să nu fie un ingredient, ci o ustensilă. Tăvile și formele de copt bine alese contribuie la succesul rețetelor culinare, fie că dau o formă spectaculoasă checului (precum tava de copt guguluf Zokura), fie că asigură o suprafață crocantă fursecurilor.

Dar nu toate tăvile sunt potrivite pentru toate preparatele tale. Te-ai întrebat vreodată de ce nu coacem cozonacii în forme de copt din sticlă? Vei găsi răspunsul în articolul nostru, alături de alte informații interesante despre cele mai bune tăvi pentru cuptor.

Arta platingului: Sfaturi și trucuri pentru a crea farfurii spectaculoase
Arta platingului: Sfaturi și trucuri pentru a crea farfurii spectaculoase

Mâncarea are gust mai bun atunci când arată bine în farfurie. Nu e o vorbă goală, ci un fapt confirmat de numeroase studii și sondaje, dar și de bucătărese de familie din toate timpurile (vezi eterna frunză de salată de sub friptură sau moțul de pătrunjel de pe salata de boeuf).

Nu putem fi toți niște Picasso ai lumii culinare. Însă câteva mici eforturi pot face diferența între o farfurie obișnuită și una care trebuie fotografiată negreșit înainte de a fi savurată.

Așa că ia-ți penseta pentru decorare, cele mai frumoase farfurii de servire și sticluța cu reducție de oțet balsamic. A venit timpul să faci mâncarea nu doar gustoasă, ci și memorabilă pentru oricine o gustă din priviri.