Pe cât de bizar sună, pe atât de spectaculos este mixul acesta de arome și texturi, de inspirație germană. Dacă ești atent la calorii, nu te lăsa păcălit de cuvântul „supă”; crema asta e un mic dezastru caloric, dar așa-i stă bine unui preparat minunat de delicios.
O rețetă emblematică a Țării Bascilor din nordul Spaniei, puiul Basquaise este un preparat învăluit în cele mai apetisante culori și condimentat exact atât cât este nevoie. O tocăniță foarte aromată,
Cea mai bună bere e berea multă, zicea un mare înțelept. Nu poți contrazice un adevăr absolut, dar îl poți completa: cea mai bună bere e berea multă și băută din paharele potrivite. Pentru că există câte un pahar pentru fiecare stil de preparare a berii. Și nu e o găselniță de dragul artei sau al vânzărilor, ci chiar de dragul berii. Fiindcă forma unui pahar influențează gustul berii, culoarea și chiar compoziția.
Verișoara mai sofisticată a omletei, frittata este întotdeauna o idee bună pentru un mic-dejun ca la carte. Proteine, fibre și multă savoare într-un preparat foarte simplu și ușor de adaptat
E mai bună decât toate. Ăsta-i primul lucru pe care-l învățăm despre sănătate. Da, e mai bună chiar și decât cartofii prăjiți și decât tortul cu ciocolată, decât sarmalele ardelenești sau cozonacii din Bucovina. Și tocmai de aceea ne preocupă atât de mult. În special pe noi, bucătarii.
Nu mai e nici toamna ce-a fost… Perele, prunele și strugurii nu mai sunt “vestitorii toamnei”, cum scriam demult prin compuneri și dictări. Pentru copiii urbani de azi, sunt doar niște fructe cu forme perfecte și gusturi uniformizate, prezente încă de prin iulie pe rafturile de supermarket. Și fiindcă nu putem muta livezile bunicilor la bloc, ne-am gândit să împrumutăm o altă soluție ca să punem toamna pe harta senzorială a copiilor noștri: PUMPKIN SPICE, condimentul nr. 1 al toamnei.
Cafeaua dis-de-dimineață, cafeaua de la birou, cafeaua din gară, cafeaua din aeroport, cafeaua de după prânz, cafeaua cu ceva dulce, cafeaua dinaintea turei de noapte, cafeaua de la întâlnire, cafeaua din termos, cafeaua din fața cortului, cafeaua de weekend, cafeaua din coffee break. Cafeaua ca parte esențială din lumea mileniului III. Dacă te afli printre cei care n-ar putea trăi fără această licoare magică, iată destinațiile tale de vis în care pauza de cafea nu e doar tolerată sau încurajată, ci respectată cu sfințenie ca pe o tradiție imuabilă.
Majoritatea bărbaților oferă flori femeii pe care o iubesc. Nu și Samuel Farber, care i-a oferit soției sale un decojitor de fructe și legume. Da, e comic, dar numai dacă nu cunoști povestea întreagă. Decojitorul s-a dovedit a fi nu doar cel mai romantic gest, dar și începutul unei povești care se continuă și astăzi și ajută, la propriu, oameni din întreaga lume.
Alimentația fără gluten e pentru unii un moft, pentru alții o necesitate, pentru alții o simplă curiozitate. Cert este că prinde tot mai mult teren în bucătării și în opțiunile pofticioșilor. Cum se poate trăi fără gluten, întreabă unii? Noi zicem că se poate atâta timp cât ai recomandarea sau aprobarea unui medic. Apoi, lucrurile devin mai simple decât s-ar crede: înlocuiești cerealele (grâu, orz, ovăz, secară), pastele făinoase și agenții de îngroșare glutenici cu alternativa gluten-free. Și alternativa, aflăm mai jos, e destul de bogată.