0
RSS

Articole

Biscuiți Linzer
Biscuiți Linzer

Fursecurile sunt grozave în orice zi dar parcă în zi de sărbătoare au un farmec aparte. Biscuiții Linzer sunt grozav de buni, incredibil de fragezi și parfumați, merg de minune cu umplutura fructată și unde mai pui că se pregătesc și extrem de ușor. Rezistă mult și se pot face cu câteva zile bune înainte de eveniment pentru că se păstrează foarte bine de la câteva zile (dacă sunt lipiți cu gem) până la două săptămâni (păstrați simpli într-o cutie închisă ermetic).

Fiecare Vin cu Paharul lui
Fiecare Vin cu Paharul lui

Sărbătorile din timpul anului sunt despre Bucurie şi despre Dăruire, despre Familie, despre cei dragi şi despre Buna-Dispoziţie care se ţese în jurul meselor încărcate cu bucate alese, deserturi sofisticate şi băuturi pe măsură.

Rețete tradiționale Românești
Rețete tradiționale Românești

Orice român adevărat întâmpină Ziua Națională a României (1 Decembrie) cu fast și bucate alese, tradiționale, făcute ca la mama acasă! Și, chiar dacă pentru această zi nu există neapărat un meniu anume, pe care să-l respecți cu strictețe, există totuși câteva tipuri de mâncare pe care majoritatea românilor le gătesc în această perioadă.

Pappardelle cu dovleac, salvie și smântână
Pappardelle cu dovleac, salvie și smântână

Poate părea un fel de fel de mâncare simplă, dar îmbrăcate pur și simplu cu dovleac și smântână – pappardellele strălucesc în această cină delicioasă în stil italian. Făcute cu un aluat pe bază de ouă, pentru a face aroma mai bogată, sunt paste italiene tăiate într-o formă de panglică lată. Şi cum ingredientele cele mai simple și cele mai sănătoase fac cele mai bune feluri de mâncare iar numele de Pappardelle vine din cuvântul italian "pappare", ceea ce înseamnă în traducere “a mânca pe nerăsuflate”, exact așa se va întâmpla şi cu rezultatul rețetei de mai jos.

Paste de casă superb colorate
Paste de casă superb colorate

Vine un moment când vrei ceva extrem de simplu dar care arate fenomenal și toți să te întrebe cum ai reușit culoarea aia de roz intens. Din fericire, dacă ai răbdarea să faci în casă pastele, adăugarea unor culori la amestec este un simplu pas suplimentar. Procesul este practic identic cu fabricarea de paste proaspete și vei avea întotdeauna o aromă mai bună, mai proaspătă și mai nuanțată.

Tort de mere 1000 de foi by KitchenAid
Tort de mere 1000 de foi by KitchenAid

Dacă îți plac fructele, atunci acest tort de mere este cel mai potrivit desert pentru tine. Cu aroma copilăriei, ușor acrișor și extrem de rapid de făcut tortul de mere 1000 de foi te va cuceri imediat. După ce-l încerci o dată, o să-l repeți cu siguranță.

Lasagna din zucchini cu ricotta by KitchenAid
Lasagna din zucchini cu ricotta by KitchenAid

Lasagna din zucchini este o abordare proaspătă a unui fel clasic. Prin înlocuirea foilor de lasagna din paste cu foi spiralate din dovlecei vei avea o lasagna delicioasă, cu conținut scăzut de carbohidrați și fără gluten. Rețeta pe care ți-o propunem este fără carne, deci perfectă pentru vegetarieni, are o textură puternică, o aromă îndrăzneață și este la fel de sățioasă ca și varianta originală căreia nu-i vei simți lipsa.

Chipsuri din legume cu sos chimichurri by KitchenAid
Chipsuri din legume cu sos chimichurri by KitchenAid

Chipsurile fac parte din categoria alimentelor nesănătoase, însă, foarte îndrăgite. Dacă plănuiești o seară de filme cu prietenii sau un maraton de vizionat filme în familie, poți pregăti aceste chipsuri din legume. Din ingrediente simple, coapte, colorate și foarte aromate, oferă o alternativă sănătoasă și perfectă pentru ronțăit.

Tartă cu prune, lămâie și ricotta
Tartă cu prune, lămâie și ricotta

Tarta cu fructe este acel desert pe care nu vei regreta niciodată că l-ai încercat. În afara faptului că arată irezistibil indiferent de fructele pe care le folosești este un adevărat răsfăț culinar. Și dacă folosești aluat pufos de cumpărat o poți face în doar jumătate de oră. Dacă te-am făcut să înghiți în sec, nu mai sta pe gânduri și treci la fapte!

Alegerea uleiului de gătit
Alegerea uleiului de gătit

Când vine vorba de tipurile de uleiuri de gătit, lucrurile pot deveni confuze. Nu toate uleiurile de gătit pot fi utilizate în același mod - există temperaturi diferite, valabilitate diferită și valori nutriționale diferite. Deși toate au multe asemănări, aceste diferențe majore pot duce la un eventual eșec culinar. Pentru a afla ce ar trebui să utilizezi, am enumerat câteva dintre cele mai comune uleiuri și cum ar trebui să fie utilizate.