0
RSS

Articole

Limonadă de iarnă
Limonadă de iarnă

Contrar a ceea ce se crede, limonada este excelenta și iarna, datorită aportului ridicat de vitamina C și antioxidanți, care te feresc de răceli și gripă. Limonada devine o soluție salvatoare în situații când te trezești cu musafiri neașteptați, fiind o alternativă rapidă și naturală la sucul din comerț.

Pizza cu mozzarella, ciuperci și pepperoni
Pizza cu mozzarella, ciuperci și pepperoni

Puține mâncăruri sunt astăzi mai faimoase și mai apreciate decât pizza. Toată lumea iubește pizza. Indiferent dacă ești fan dovedit care nu concepe să își diversifice dieta cu altceva sau o persoană mai atentă cu ce mănâncă, din când în când tuturor ni se face poftă de acest preparat tipic italienesc. Vezi mai jos una din rețetele cu ingrediente clasice și ușor de preparat.

Ingrediente pentru 1 pizza făcuta pe o tavă de 32 cm.

Ingrediente aluat:

  • 220 g faină;
  • 5 g sare;
  • 5 g zahăr pudră;
  • 10 g drojdie (proaspătă sau uscată);
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 10 cl apă caldă.

Ingrediente sos de roșii:

  • 3 linguri sos de roșii;
  • 1 lingură ulei de măsline; 
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit;
  • 1 vârf de zahăr pudră;
  • sare și piper după gust.

Ingrediente conținut:

  • 200 g mozzarella;
  • 100 g ciuperci mici feliate; 
  • 100 g pepperoni feliat;
  • 50 g ceapă feliată (~o ceapă medie);
  • 50 g brânză rasă;
  • 10 măsline verzi;
  • 1 ardei gras verde.

Timpi:

  • Timp de pregătire: 40 min

Cum se face:

Pasul 1: Amestecați făina, sarea, zahărul și drojdia.

Pasul 2: Turnați uleiul de măsline și apa caldă.

Pasul 3: Frământați amestecul, folosindu-vă mâinile, până ce obțineți un aluat moale și puțin elastic.

Pasul 4: Presărați făina pe tava de pizza și întindeți aluatul direct pe suprafața acesteia.

Pasul 5: Amestecați sosul de roșii cu uleiul și cu usturoiul zdrobit. Adăugați zahăr, sare și piper, după gust. Puneți sosul rezultat pe aluatul de pizza.

Pasul 6: Tăiați mozzarella în felii și așezați-le pe aluat. Adăugați măslinele, feliile de ceapă și bucățelele de ciuperci.

Pasul 7: Feliile subțiri de pepperoni le distribuiți în mod uniform pe aluat, împreună cu brânza rasă.

Pasul 8: Introduceți preparatul la cuptor, timp de 15 minute, la temperatura de 240°C (460°F).

Tips:

  • Adaptați rețeta la dimensiunile tăvii de pizza: renunțați la 1/4 din cantitate, pentru tava de 30 cm sau la 1/3 din cantitate, pentru tava de 26 cm.

Vă urăm poftă bună!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa:

Somon la grătar cu salată de mango
Somon la grătar cu salată de mango

Somonul este un pește gras, dar foarte sănătos, ideal pentru o cină copioasă, dar dietetică în același timp. Preparat la grill, somonul capătă un aspect dungat foarte frumos și un miros deosebit. Peștele proaspăt se prepară în doar cateva minute, așa că nu veți aștepta prea mult această cină delicioasă.

Macarons
Macarons

Celebrul desert franțuzesc rafinat care se savurează cu fiecare îmbucătură te duce cu gândul la după-amieze romantice și la răsfățul împreună cu cei apropiați. Un deliciu pe care îl poți găti și tu, urmărind cațiva pași simpli și făcând totul cu drag. Se fac mai ușor decât ați crede dacă respectați cele scrise mai jos.

Gătitul la aburi
Gătitul la aburi

O alimentație sănătoasă depinde, în primul rând, de dieta, de alimentele pe care le consumăm zilnic, dar și de modul în care aceste alimente sunt gătite.

Gătitul cu abur este una dintre cele mai sănătoase alegeri în acest sens. Una dintre cele mai vechi metode de gătit, inventată odată cu apariția focului (când mâncarea era gătită deasupra izvoarelor termale sau a pietrelor încinse la soare), gătitul cu abur este o metodă foarte des folosită în majoritatea bucătăriilor tradiționale.

Ouă bătute, în aluat de cartofi
Ouă bătute, în aluat de cartofi

Iată ce poţi face cu câţiva cartofi banali. Când suntem în criză de timp, idei, inspiraţie sau ingrediente, putem încerca această reţetă, super simplă, incredibil de gustoasă şi perfectă pentru orice moment al zilei. Doar câteva ingrediente... şi iese o bunătate pe care o putem servi nu doar la micul dejun, ci şi la prânz, cină sau ca aperitiv.

Salată ou și parmezan
Salată ou și parmezan

Simți nevoia să mănânci mai ușor zilele astea? Iată mai jos o idee de salată sățioasă, numai bună pentru a ne lua doza zilnică de sănătate.

Printre cele mai rapide salate care să înlocuiască felul principal dintr-o masă este salată cu ou și parmezan. Află cât de ușor este să o prepari și bucură-te de toate beneficiile ei.

Arta aranjării unei mese festive
Arta aranjării unei mese festive

Se spune că mâncarea se gustă mai întâi cu privirea, motiv pentru care pregătirea cu atenţie a mesei este o parte esenţială a succesului unei cine festive. Dacă modul de servire al preparatelor nu este de tipul bufetului suedez, cu vesela şi tacâmurile spălate, uscate şi aşezate la un loc, atunci ele trebuie aşezate pe masă, respectând nişte reguli simple.

8 Trucuri pentru un Cozonac Perfect
8 Trucuri pentru un Cozonac Perfect

Sărbătorile stau întotdeauna sub semnul bucuriei şi al reuniunilor de familie în jurul meselor încărcate cu bucate tradiţionale româneşti, dintre care face parte negreşit şi Cozonacul.

Deşi se spune că “întotdeauna este mai bună mâncarea în sat”, pentru că fiecare gospodină are secretele sale, câteva trucuri simple pot să spulbere mitul, cel puţin în cazul cozonacului tău. La cât de gustos va ieşi, va umbla repede vorba şi te vei trezi cu mai mulţi invitaţi neaşteptaţi. ;)

Sarbatori fara stress
Sarbatori fara stress

Sărbătorile ne adună mereu împreună în bucurie, în jurul mesei şi a bradului împodobit, dar pentru ca totul să respire aerul festiv presupune ca cineva să se ocupe de fiecare amănunt.

Gospodinele (mai ales) sunt cele care ştiu cel mai bine ce înseamnă munca de culise la pregătirea mesei de Crăciun sau de Revelion, iar pentru ca totul să decurgă fără stres este nevoie de organizarea timpului şi a activităţilor.