Dragă proaspătă mămică sau proaspăt tătic,
Dacă ai ajuns să citești acest articol, înseamnă că ești deja cel mai bun părinte pentru bebelușul tău. Știm: diversificarea e o etapă uriașă nu doar în viața bebelușului tău, ci și a ta. De aceea ne dorim să-ți descrețim puțin fruntea și să-ți facem munca mai rapidă și mai ușoară, ca să ai mai mult timp de joacă și de îmbrățișări.
Îți arătăm în rândurile de mai jos cum să prepari cele mai fine piureuri cu ajutorul blenderului și câteva rețete de piureuri pentru bebeluși simple și sănătoase.
Nu-i așa că oricine poate să fiarbă un ou sau o porție de paste? Așa este! Dar nu oricine poate să fiarbă un ou sau o porție de paste și să obțină exact textura pe care și-o dorește sau pe care o cere rețeta.
Fierberea poate produce rezultate diferite în funcție de materialul din care este făcută oala de gătit, de lichidul în care fierbi și de modul de fierbere: la foc mare, la foc mic sau sub presiune.
Ca să nu te mai fierbem, trecem direct la subiect și îți arătăm care sunt beneficiile acestei metode culinare și ce oale și moduri de fierbere ar trebui să alegi în funcție de alimente.
Viața e frumoasă, dar brânzeturile o fac de-a dreptul extraordinară. Orice iubitor de brânză poate să confirme că mâncărurile sunt întotdeauna mai gustoase dacă conțin măcar unul dintre aceste ingrediente magice: parmezan, telemea, cheddar, gorgonzola, mozzarella, gouda sau gruyère.
Expresia supremă a devotamentului pentru brânzeturi stă în două metode culinare franțuzești: fondue și raclette. Despre fondue poți afla mai multe din articolul nostru: Cea mai tare petrecere cu fondue, iar în magazinul online vei găsi o varietate de vase și accesorii pentru fondue: vase specialități.
Raclette este o metodă mai puțin cunoscută decât fondue (cel puțin în țara noastră), ceea ce o face o candidată ideală pentru mese memorabile și ocazii speciale. Dacă vrei să te bucuri de o experiență culinară aparte (și bogată în brânză fierbinte), te invităm să descoperi mai jos tot ce ai nevoie să știi despre raclette!
Friteuza cu aer cald e ca o zână care ne îndeplinește cele mai apetisante dorințe culinare. De la gogoși fără baie de ulei și creveți crocanți până la tradiționalul pui prăjit ne-prăjit. Există însă câteva metode pe care le poți aplica pentru ca zâna de ultimă generație să-ți asigure de fiecare dată învelișul crocant la care visează orice pofticios. În cele ce urmează, îți arătăm cele mai utile trucuri pentru friteuza cu aer cald.
Poate că ai prins vremurile în care setul de pahare de cristal era (doar) obiect decorativ într-o vitrină din sufragerie, care se deschidea cel mult o dată pe an, la o ocazie ultraspecială. 😊
Dacă știi despre ce vorbim, înseamnă că te numeri printre cei care se bucură astăzi pe deplin nu doar de aspectul remarcabil al paharelor de cristal, ci și de robustețea și clinchetul lor. De aceea este esențial să le oferi o curățare și întreținere corecte, pentru o durată de viață cât mai lungă.
Imaginează-ți că ești gazda unei petreceri la grătar. Toți oaspeții sunt deja sosiți, iar de pe terasă se aud râsete și muzica ta preferată. Tu ești prins(ă) în bucătărie: cu o mână pasezi un pesto de pătrunjel și cu cealaltă pui pepene roșu în blender pentru un cocktail răcoritor.
Știi ce ar fi și mai tare? Să faci toate aceste lucruri chiar pe terasă, în timp ce iei parte la propriul tău party. Intră în scenă KitchenAid Go Cordless – noua gamă de electrocasnice fără fir, alimentate de o baterie comună.
Află mai jos toate beneficiile celui mai nou sistem KitchenAid de aparate portabile și cum poți crea rețetele tale preferate oriunde te-ai afla, fără să depinzi de priză sau să te încurci în cabluri.
Una dintre marile bucurii culinare ale vieții este o tavă cu plăcinte delicioase și parfumate, gata de a fi savurate. Genul acela de plăcinte care nu ajung să fie servite pe platou, ci sunt înșfăcate direct din tava fierbinte de pofticioșii care nu-și mai stăpânesc nerăbdarea. (Ne regăsim 100% în descriere).
Toată lumea iubește combinația de fructe cu aluaturi fragede dulci, dar și tartele sărate pot fi la fel de apetisante. Ambele variante sunt o idee minunată pentru aperitiv, fel principal sau desert.
Citește articolul nostru pentru a afla cum se face aluatul fraged, dar și o mulțime de idei, sfaturi și rețete pentru tarte și plăcinte savuroase.
Orice iubitor de brânzeturi tresare la auzul cuvântului “gratinare”. Și pe bună dreptate, cum ai putea rămâne indiferent la o mâncare proaspăt scoasă din cuptor, învelită într-o crustă aurie de brânză sau cașcaval topit?
Știai însă că nu ai neapărat nevoie de brânză ca să gratinezi un preparat? De fapt, multe dintre cărțile de bucate franțuzești indică doar două ingrediente pentru crusta rețetelor au gratin: unt și pesmet.
Află din articolul nostru cum se face o gratinare ca la carte și ce mâncăruri poți desăvârși cu această tehnică culinară accesibilă oricui.