0

Cum se taie un pui în bucăţi

Cum se taie un pui în bucăţi

Cumpărarea unui pui întreg, în loc de părţi individuale, este adesea mai economică. Dacă nu doreşti să prepari tot puiul într-un singur fel de mâncare, trebuie să îl tai în părţi individuale înainte de a îl găti. Iată cei 6 paşi pentru tăierea unui pui întreg în bucăţi: 2 jumătăţi de piept, 2 pulpe superioare, 2 ciocănele şi 2 aripi, plus o bucată de spate.

Pasi de urmat

Cum se taie un pui în bucăţi

Pasul 1

Pune pasărea pe spate. Trage de o aripă pentru a determina exact locul în care aceasta are articulaţia. Pentru a separa aripa de pui, utilizează un cuţit ascuţit pentru a tăia exact pe articulaţie. Repetă cu cealaltă aripa.

Cum se taie un pui în bucăţi

Pasul 2

Trage de un copan pentru a determina exact spaţiul dintre acesta şi restul corpului. Pentru a îndepărta întregul copan, taie mai întâi pielea dintre coapsă şi piept.

Cum se taie un pui în bucăţi

Pasul 3

Continuă să tragi copanul şi să-l răsuceşti puţin pentru a determina locul în care acesta are articulaţia. Foloseşte un cuţit de dezosare sau un cuţit al bucătarului pentru a tăia îmbinarea. Repetă cu celălalt copan.

Cum se taie un pui în bucăţi

Pasul 4

Pune fiecare copan cu pielea în jos. Flexează puţin pentru a vedea unde se află articulaţia dintre ciocănel şi pulpa superioară. Dacă nu reuşeşti să-ţi dai seama, caută linia subţire de grăsime perpendiculară pe copan. Taie direct prin linia de grăsime pentru a separa ciocănelul şi pulpa superioară. Repetă cu celălalt copan.

Cum se taie un pui în bucăţi

Pasul 5

Pentru a înlătura spinarea, începe de la un capăt al păsării şi taie, prin lateral, spatele de piept în ambele părţi utilizând o foarfecă de bucătărie. Poţi păstra spatele şi gâtul pentru o supă.

Cum se taie un pui în bucăţi

Pasul 6

Pentru a tăia pieptul în două jumătăţi, aşeză-l cu pielea în jos, expunând osul din mijlocul acestuia. Pentru a-ţi proteja mâna, pliază un prosop de bucătărie şi pune-l pe un cuţit greu şi bine ascuţit. Apasă cât de tare poţi în jos,chiar prin centrul pieptului pentru a tăia osul roşiatic şi cartilajul. Acum ai 2 jumătăţi de piept. Dacă vrei bucăţi şi mai mici poţi să tai fiecare jumătate de piept iarăşi în jumătate.

Acum ai un pui proporţionat perfect!

Alte produse recomandate:

Set cutite 6 piese, otel german - Zokura

Cod: Z1010

(0)
În stoc
289,92 lei fara TVA

Satar, 15cm, "TWIN Pollux" - Zwilling

Cod: 30795150

(2)
În stoc
319,33 lei fara TVA

Masat ascutire cutite, 21cm - Zwilling

Cod: 32576211

(3)
În stoc
100,84 lei fara TVA

Ascutitor de cutite, "Pro", Cupru - AnySharp

Cod: ASKSPROCOPPER

În stoc
82,35 lei fara TVA

Piatra ascutire cutite, 1000/3000 - Zokura

Cod: Z1020

(5)
În stoc
155,46 lei fara TVA

Set de bucatarie 3 piese, "TWIN Four Star" - Zwilling

Cod: 35055000

(0)
În stoc
638,66 lei fara TVA 542,02 lei fara TVA

Foarfeca bucatarie, inox, 21 cm - Westmark

Cod: 13752280

(1)
În stoc
28,57 lei fara TVA

Tocator plastic, 40 x 40 cm, grosime 4 cm, Galben - Viejo Valle

Cod: B614008D

(0)
În stoc
327,73 lei fara TVA

Alte articole care te-ar putea interesa: