Fie din comoditate, fie din lipsă de timp, fie pentru că nu ne pricepem la altceva mai complicat, de multe ori preferăm să preparăm mâncăruri simple. Ciupercile cu sos de smântână sunt o reţetă atât de simplă şi totuşi atât de aromată și delicioasă, încât te lingi pe degete! Poate fi folosită pe post de garnitură sau fel principal. Se pot folosi atât ciuperci de pădure (gălbiori, bureți de rouă, hribi ,etc) cât și ciuperci de cultură tip champignon (albe sau brune).
Ingrediente pentru 4 porții:
- 500 gr ciuperci proaspete
- 800 gr cartofi
- 1 ceapă
- 500 ml smântână de gătit
- 100 gr unt
- ½ legatură de pătrunjel proaspăt
- sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
- Curată ceapa și taie-o mărunt. Spală pătrunjelul, scutură-l de apă, scoate frunzele și mărunțește-l. Taie ciupercile în bucăți mari şi cartofii in felii groase.
- Încălzeşte untul într-o tigaie mare. Prăjește ~5 minute ceapa în unt, amestecând mereu până când aceasta se rumenește ușor.
- Adăugă cartofii şi găteşte până aceştia se rumenesc şi ei. Adaugă și ciupercile și mai gătește pentru încă ~3 minute.
- Adăugă smântâna, în tigaie și amestecă ușor. Gătește până când sosul scade la jumătate.
- Se condimentează cu sare și piper după gust. Se presară desupra pătrunjelul tocat.
Alte produse recomandate:
Foaie de copt antiaderenta, fibra de sticla, 60 x 40 cm - de Buyer
Cod: 434408N
În stoc
56,2 lei fara TVA
Rasnita pentru piper, 50 cm "Paris Classic", Chocolate - Peugeot
Cod: 8704501
În stoc
404,96 lei fara TVA
Vas patrat pentru airfryer 7L, sticla termorezistenta, 25x22cm/2,2L - Pyrex
Cod: 212B100
În stoc
37,19 lei fara TVA
Alte articole care te-ar putea interesa: