0

Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia

Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia

https://www.kitchenshop.ro/info-culinar-cum-se-marineaza-carnea-de-porc-sfaturi-utile

Carnea de vită în stil tradiţional coreean este gătită timp îndelungat într-un sos aromat de soia şi este servită cu ouă fierte, gătite în acelaşi sos. Este un preparat dulce-sărat, care este destinat să fie mâncat în cantităţi mici împreună cu garnitură de legume sau de orez. Căldura scăzută şi un timp lung de fierbere sunt esenţiale pentru reuşita fripturii. Ceva magic se întâmplă după a doua oră.

Dacă te grăbeşti, acest fel de mâncare este ok să-l serveşi şi după doar o oră de gătire, dar este incomparabil mai bun după două sau trei ore, şi cu cât îl fierbi mai încet cu atât este mai bun. Se păstrează, de asemenea, minunat în frigider timp de cel puţin trei până la patru zile (plus că aroma se va îmbunătăţii peste noapte). Se poate păstra congelat timp de până la 3 luni.

Ingrediente:

  • 1 kg de carne din pulpă de vită, tăiată cubuleţe mari
  • 1 ceapă mare, feliată
  • 3 - 4 ardei chili verzi, întregi pentru mai puţin picant şi tăiaţi pentru mai picant
  • 1 jalapeno, felii (opţional, pentru iuţeală suplimentară)
  • ½ cană de sos de soia
  • 3- 4 linguri de zahăr brun
  • 1 ½ linguriţă de piper negru măcinat
  • aproximativ 4-6 căni de apă (sau suficientă pentru a acoperi carnea)
  • 3-4 ouă fierte, întregi
  • 3-5 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi (opţional)

Mod de preparare:

Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia
Pas 1: Se înmoaie carnea de vită în apă rece timp de 30 minute până la o oră. După, clăteşte bine carnea de vită şi pune-o într-o oală robustă cu 2 ½ ceşti de apă.
Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia
Pas 2: Se fierbe neacoperită, la căldură medie timp de ~ o oră. Adaugă mai multă apă atunci când aceasta scade şi carnea e în pericol să se ardă.
Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia
Pas 3: Adaugă restul ingredientelor din reţetă, toate odată.
Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia
Pas 4: Se fierbe încă o oră. Gust-o. Ar trebui să fie uşor sărată iar carnea să se fărmiţeze când o întepi cu furculiţa. Adaugă mai mult sos de soia dacă este necesar şi continuă fierberea timp de încă 5-10 minute.
Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia
Pas 5: Scoate carnea din oală, las-o să se răcească şi mărunţeşte-o cu mâna sau cu o furculiţă. Apoi, adaugă-o înapoi în oală. Serveşte preparatul cald sau rece dupa cum îţi place.

Alte produse recomandate:

Tigaie wok, otel carbon, 32 cm - Zokura

Cod: Z1449

(0)
În stoc
243,8 lei fara TVA

Tigaie wok, inox, cu capac, 28cm/4L, "Multiply" - WMF

Cod: 0753506040

(0)
În stoc
632,23 lei fara TVA

Gratar pentru wok, 32 cm, inox - de Buyer

Cod: 332910

(0)
În stoc
48,76 lei fara TVA

Perie curatare vase, 8 x 4,5 cm - Zokura

Cod: Z1453

(1)
În stoc
23,14 lei fara TVA

Spatula wok, silicon, 31 cm - Staub

Cod: 40503101

(0)
În stoc
78,51 lei fara TVA

Tigaie wok 5-Ply, inox, 30 cm, "5-Plus" - Demeyere

Cod: 18930

(1)
În stoc
698,35 lei fara TVA

Paleta wok, silicon, 37,2 cm, "ZWILLING Pro" - Zwilling

Cod: 37160013

(2)
În stoc
122,31 lei fara TVA

Perie curatare vase, 8 x 4,5 cm - Zokura

Cod: Z1453

(1)
În stoc
23,14 lei fara TVA

Alte articole care te-ar putea interesa: